Android One Bekleneni Veremedi

reklam

Google’ın donanımsal olarak tatmin edecek ancak fiyat olarak olduça uygun olacak telefonlar projesi olarak bilinen Android One hiç beklendiği gibi ilerlemiyor.

Google’ın bütçe dostu akıllı telefon projesi Android One için işler pek de yolunda gitmiyor. Bütçe dostu fiyatlar ve kullanıcısını üzmeyecek donanımlar ile üçüncü parti şirketler tarafından satışa sunulması için geliştirilen bu akıllı telefon projesi başlangıcını gerçekleştirdiği Hindistan’da Google’ı üzdü.

Eylül ayında piyasaya sürülen ilk Android One telefonlar olan Spice Android One Dream, Karbonn Sparkle V ve Micromax Canvas A1 beklenen ilgiyi görmemiş. Başlangıçta Hindistan genelinde sadece online satış mecraları üzerinden edinilebilinen ürünlerin kullanıcılar tarafından benimsenmediği söyleniyor. Zira ülkedeki online telefon alışveriş pazarı alışılageldik kanalların sadece yüzde 12’sine denk geliyor.

android-one-telefon

Micromax, Karbonn ve Spice bu gerçeğin farkına varmış olacak ki, yerel mağazalarda satışa çıkmaya karar vermişler. Croma, Future Group, Planet MRetail ve Next Retail, BigC, Lot Mobiles, Reliance Retail gibi önemli dağıtımcılar tarafından satışa sunulacağı belirtilen üç Android One telefon için yine de pek ümit yok gibi.

Mağazaların büyük bir kısmı bu dağıtımcılardan Android One telefonları almak istemiyormuş. Bunun en büyük sebebi ise beklenen standart satış yüzdesi yüzde 9-10 civarında iken, Android One üçlüsü sadece yüzde 3 ya da 4’lük bir paya sahipmiş. Kısacası büyük ya da küçük fark etmeksizin pek çok satış kanalı, Google’ın bu ilginç projesinde yer almayı, efor sarf etmeyi düşünmüyor bile.

Reklam
Paylaş

YORUM YAZIN